Genealogia - wieści genealogiczne

Temat: co dalej...
...12% plemniki niedojrzałe 2% Plemniki o patologicznej budowie 88% - z amorficzną główką59% - zokrągłą główką 4% - z wydłużonaą główką 2% - z podwójną 3% -makrocephalia 1% -plemniki z wakuolami w główce 3% - plemniki ze zmainami w okloicy wstawki 8% -plemniki ze zmianami w części dalszej witki 8% pojed. komórki z szeregu sermatogenezy, nieliczne nabłonki Badanie w kierunku chlamydii - ujemne w kierunku bakteri: Staphylococcus koagulazoujemny metycylinowrażliwy. Wyniki przeciwciałprzeciw plemnikowych: w surowicy IgG 89% w nasieniu IgG81% w nasieniu IgA 92% wplaźmie nasienia IgA 99% Badania Hormonów męża : Testosteron 17,2nmol/l Estradiol 61,6 pg/ml LH 1,5 IU/I FSH 2,2 IU/l Jesteśmy poczteroletnim leczeniu niestety bez efektów. Dlatego bardzo proszęo dość szczegółowe potraktowanie naszego przypadku. z góry dziękuję za...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9626



Temat: staphylococcus koagulazoujemny
Witam, Uprzejmie proszę o interpretację wyniku: staphylococcus koagulazoujemny MSCNS- wrażliwy na metycylinę gronkowiec koagulazo-ujemny tj, wrażliwy in vivo na penicyliny skojarzone z inhibitorami B-laktamaz, cefalosporyny, karbapenemy MSCNS po 48h Przygotowujemy się in vitro, czy jest to dobry wynik? Pozdrawiam
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37394


Temat: Paciorkowiec b-hemolityczny gr.C
...W maju otrzymałam skierowanie na tomografie komputerową oto wynik: Widoczne pogrubienie zapalne błony śluzowej w lewej zatoce szczękowej - najpewniej z powodu otwarcia dna zachyłka zębodołowego i kontaktu z korzeniem zęba, widoczne pogrubienie błony śluzowej małżowin nosowych - mniejsza powietrznośc po str. lewej. Przegroda nosowa nieco prawowypukła. Na moją prośbę miałam pobrany wymaz z nosa (przed podaniem Augumentinu) oto wynik: STAPHYLOCOCCUS KOAGULAZOUJEMNY - możliwa kolonizacja - nie było zlecenia na antybiogram. Po 19 dniach po Augumentinie powtórzyłam wymaz wynik: wyizolowane bakterie stanowią florę fizjologiczną górnych dróg oddechowych. Zrobiłam również wymaz z gadła wynik: STREPTOCOCCUS B-herm.gr.C - ilośc skąpy Ampicylina - s erytromecyna -s klindamecyna- s penicylina - s tetracyklina- s. Rok temu miałam leczenie kanałowe szóstki po lewej...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2699


Temat: prosze o ocene wynikow
...3 dni wygląd: prawidłowy czas upłynnienia : 10 min obj: 4ml lepkość: + ph: 7,7 ruchliwość plemnikow: typ D - 100% zywych - 0% Liczba plemnikow: 100.00/ml w ejakulacie 400.000ml badanie urologiczne nie wykazalo niczego niepokojacego badanie bakteriologiczne: w kierunku Ureaplasma urealiticum: ujemne w kierunku Mycoplasma hominis: ujemne Chlamydia trachomatis: ujemny Przeciwciala przeciw plemnikom : ujemny posiew z nasienia: Staphylococcus koagulazoujemny, ilosc 10^2 brak antybiogramu. Hormony: FSH: 9,2 ( norma: 1,5 - 12,4) Prolaktyna: 10,89 ( norma 4,04 - 15,20) Testosteron: 12,14 ( norma 9,90-27,80) TSH: 0,984 ( norma: 0,27 - 4,20) II badanie nasienia ( 09.09) okres abstynencji: 3 dni wygląd: prawidłowy czas upłynnienia : 10 min obj: 4ml lepkość: + ph: 7,7 ruchliwość plemnikow: typ C - 10% typ D - 90% zywych - 0% Liczba plemnikow: 800.00/ml w...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=67962


Temat: staphylococcus koagulazoujemny
">Witam, Uprzejmie proszę o interpretację wyniku: staphylococcus koagulazoujemny MSCNS- wrażliwy na metycylinę gronkowiec koagulazo-ujemny tj, wrażliwy in vivo na penicyliny skojarzone z inhibitorami B-laktamaz, cefalosporyny, karbapenemy MSCNS po 48h Przygotowujemy się in vitro, czy jest to dobry wynik? Pozdrawiam Z wyniku nic nie wynika czy jest to wzrost obfity /// jeżli tak a przy obecnosci antybiogramu pewnie tak jest to nalezy w takiej syatucji wdrożyć.. leczenie Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37394